Vedlikehold av materialet ALCANTARA®

Alcantara® hører til de mest luksuriøse materialene som for tiden er i bruk i produksjonen av originalpolstring i biler. Dette materialet kjennetegnes ved at det er svært slitesterkt og krever lite stell. Følgende anvisning ble til på bakgrunn av anbefaling fra produsenten (den opprinnelige versjonen finner du på nettstedet til Alcantara S.p.A.)

VANLIG VEDLIKEHOLDDAGLIG RENGJØRINGUKENTLIG RENGJØRINGÅRLIG RENGJØRINGGENERELL RENGJØRINGGENERELT FOR FLEKKFJERNINGVANNLØSELIGE FLEKKERFLEKKER IKKE LØSELIG I VANNRESISTENTE FLEKKERGAMLE FLEKKER AV UKJENT OPPRINNELSE

For å bevare skjønnheten i Alcantara® anbefales det regelmessig rengjøring. Ikke gni for kraftig, og vi anbefaler ikke å bruke dampmaskiner.

Det er tilstrekkelig å tørke Alcantara® med en myk børste, en tørr klut eller en støvsuger.

Etter å ha børstet bort støv av Alcantara®, kan du bruke en litt fuktig hvit bomullsklut. Unngå bruk av fargede absorberende kluter/papir som kan slippe farge inn i materialet.

Hvis trekket ikke kan fjernes er det mulig å rengjøre Alcantara® ved hjelp av spesifikke produkter som er oppført på nettsiden www.alcantara.com. Dersom du har ikke produktene tilgjengelig, kan du gjøre følgende: Børst materialet forsiktig med en fuktig, myk klut eller svamp som er vridd opp i rent vann. Bruk den over hele Alcantara®-materialet, og sørg for å ikke bruke for mye vann. Skyll kluten eller svampen, og gjenta etter behov. La det tørke (gjerne over natten). Når det er tørt, kan du børste forsiktig med en myk børste for å gjenopprette materialet.


Alcantara® må ikke blekes med klor. Om nødvendig, kan Alcantara® strykes, men pass på å ha en hvit duk mellom strykejernet og produktet. Bunnen av jernen må ikke ha en temperatur høyere enn 110 °C. Ved rens, må trikloretylen ikke brukes, og direkte kontakt med damp-maskiner må unngås. Bruken av «sprayekstraksjonmaskin» er tillatt bare ved lav temperatur. For rengjøring av ikke-flyttbar polstring, følger du instruksjonene i avsnittet «årlig rengjøring».

I tilfelle flekker, og når de spesifikke produkter for rengjøring av Alcantara® ikke er tilgjengelig, kan trekket rengjøres på følgende måte:

• Start umiddelbart (innen 30 minutter) med å behandle flekken fra ytterkanten inn til sentrum for å unngå at flekken sprer seg
• Aldri hell et rengjøringsmiddel direkte på Alcantara®;
• Før du tar flekken, fjern overflødig væske som har falt på trekket: hvis det er tyktflytende (yoghurt, syltetøy, etc.) bør du bruke en skje eller en plastspatel - for væske bør du bruke ikke-farget absorberende papir eller en svamp
• Bruk en hvit klut eller en godt oppvridd svamp for fjerning av flekker
• Hvis du bruker en svamp, skyll den i rent vann og vri godt mellom hver gang.

Det anbefales at du bruker de spesifikke produktene for Alcantara® rengjøring. Hvis produktene som er oppført ikke er tilgjengelige, er det anbefalt - avhengig av type flekk - at du bør bruke vann, sitronsaft, eller ren etanol (fra brennevin) og følger instruksjonene nedenfor:

Saft, syltetøy, gelé, sirup, ketchup: Bruk lunkent vann, skyll med rent vann.
Blod, egg, avføring, urin: Bruk kaldt vann, unngå varmt vann fordi det medfører at det koagulerer, skyll med rent vann.
Alkohol, vin, øl, cola og te: Bruk lunkent vann, hvis fortsatt merker, behandle det med sitronsaft og skyll godt.
Uutslettelig penner, kakao, sjokolade, kaker med krem eller sjokolade, iskrem, sennep: Bruk lunkent vann, skyll med med rent vann.
Eddik, hårgelé, tomatsaus, kaffe med sukker: Bruk sitronsaft og tørk deretter med lunkent vann, skyll med med rent vann.

Det anbefales at du bruker de spesifikke produkter for Alcantara® rengjøring. Hvis produktene som er oppført ikke er tilgjengelige, er det anbefalt - avhengig av type flekker - at du bruker vann, sitronsaft eller ren etanol (fra brennevin), og følger instruksjonene nedenfor:

Leppestift, foundation, mascara, eye-shadow, parfyme, skokrem, olje og fett generelt, grønske og tusjer generelt (inkludert uutslettelig slag): Gni med etylalkohol, deretter med vann og skyll. For grønske og tusj, som er ganske vanskelig å fjerne, særlig på lyse farger, er det nødvendig å starte så tidlig som mulig for å hindre dem fra å bli for «tørre».
Tyggegummi og voks: Legg en plastpose full av is på flekken. Når materialet blir hardt, fjern den og behandle deretter med etylalkohol.

Gjenta de ovenfor beskrevne behandlinger så ofte som nødvendig. Selv de flekker som ikke er oppløselige i vann krever ofte etterbehandling med vann.

Forsøk først med lunkent vann, og skyll med rent vann. Hvis du ser at flekken begynner å løse seg opp i vannet, gjenta behandlingen så ofte som nødvendig, la det tørke og, om nødvendig, behandle med etylalkohol.

ADVARSEL:

Ikke ta av setetrekkene for rengjøring eller vasking. Ved feil rengjøring kan trekkene krympe og ikke lenger passe på setene. 

HTS Setetrekk